Banyo Yenilemede Tasarruf Sağlamanın 9 Yolu

Jodi Jacobson / Getty Images

Banyo modelleri cüzdanınızı boşaltma riskini taşır. İşte sorun tomurcukları sıkarak para kazanmak için.

Her öğe, genellikle maliyeti artıran potansiyel bir sorundur. Her bir öğeyi takiben önerilen bir çözüm.

1. Banyo boyutu değişecek

Çözüm : Yeniden boyutlandırmak yalnızca gereksinimlerinizi karşılamak için kesinlikle gerekliyse. Bu banyo yenileme tek en pahalı yönüdür; ne pahasına olursa olsun kaçının.

Sebebi, özellikle tuvalet deşarjı ve kanalizasyon borusu - sıhhi tesisatın taşınması pahalıdır.

2. Yük taşıyan duvarlar çıkarılmalı veya taşınılmalıdır

Çözüm : Ağırlığı olmayan duvarlar - taşıyıcı olmayan duvarlar vasıtasıyla genişleme olanakları araştırılmalıdır. Bu duvarlar basit el aletleri ile kolaylıkla çıkarılabilir. Bunun için genellikle izin gerekmez. Kural olarak, dış duvarlar yük taşıyıcı olma eğilimindedir. Tavan kirişlerine paralel çalışan iç duvarlar yük taşıyıcı olma eğilimindedir.

Eğer yük taşıyan duvarı taşımak isterseniz, tek başınıza yapmak mümkündür. Malzemeler çok pahalıya mal değildir. Esasen, yükü doğru bir şekilde hesaplamanız ve yük taşımaya uygun bir kiriş satın almanız gerekir.

3. Duvarlar yeni havalandırma kanallarının, kanalların, kabloların, pencerelerin eklenmesini destekleyemez.

Çözüm : Duvarların bu eklemeleri kabul etmek için mutlaka tamamen değiştirilmesi gerekmez. Kötü saplamalar, yük taşıma kapasitelerini arttırmak için kardeş olabilirler.

Bu konuyu yüklenicinizle tekrar yükseltin veya ikinci bir görüş isteyin.

4. Alçıpan suya hasar görmüş;

Çözüm : Kuru duvar, yüksek nem içeriğinden ötürü banyo yenilemelerinde sık sık değiştirilmelidir; Bu, yeterince yaygın ve tahmin edilmelidir. Yüklenicinize, tam değiştirmenin gerekli olduğunu teyit edin.

yalnızca etkilenen alanların değiştirilmesi gerekiyor olabilir.

5. Çıkarılmalı ve yenisi ile değiştirilecek lavabo, küvet ve duş armatürleri

Çözüm : İşlevsel olarak değiştirilmeli veya sadece estetik olarak gerekli mi? Çirkin olabilir ancak çalışabilirler ve daha sonra kendiniz kolayca değiştirilebilirler. Bu başarısız olursa, kendi başınıza alıp yükleniciye sağlayın. Ya da yerine, küvet veya duşun üzerine bir astar yükleyebilirsiniz. Bir astar fikrinden hoşlanmıyorsanız, küvetlerinizi her zaman tamir edebilirsiniz.

6. Eski duş, pahalı kiremitli duşla değiştirilir

Çözüm : Döşenmiş bir duş yerine önceden oluşturulmuş, tek parçalı bir duş kabini düşünün. Maliyetli fayans döşeme malzemeleri kiralamayacağınız için oldukça ucuza mal olacaksınız. Ayrıca, önceden oluşturulmuş duş tezgahları saatler boyunda yükselirken, kiremitli duşların birkaç gün sürebilir.

7. Eski tuvalet veya kötü işlevleri;

Çözüm : Bu maliyeti artırmak için hiçbir malzeme ya da emek gerekmez. Tuvaletlerin, işi doğru yapmak için pahalı olmamaları gerekir. Tuvalet kurulumu ortak bir do-it-yourself projesidir, bu nedenle müteahhit size yüksek işçilik masrafları borçlandırmamalıdır. Aslında bu, ev sahiplerinin düzenli olarak kendi başlarına yaptıkları bir projedir.

8. Eski elektrik sistemi tamamen yeniden kablolanmalıdır

Çözüm : Neden? Sisteminiz mevcut elektrik kodunu karşılamadığından dolayı? İşlevselse, yerel izin ofisi, sisteminizin büyükbaş hayata geçirilip eklenemeyeceğini söyleyebilir. Kod haline getirilmesi gerekiyorsa, sadece düzeltmeye ihtiyaç duyabilir.

Ortak bir örnek, topraksız çıkışları GFCI (toprak arıza akım kesicisi) çıkışlarıyla değiştirmektir. Yüklenici ile ilişkisi olmayan bir elektrikçiye ikinci bir görüş bildirin.

9.

Çözüm : Bu öğeleri taşımak için sahip olduğunuz planları tekrar gözden geçirin. Lavabo, küvet ve duş taşındığı için tamamen re-plumb banyo. Hareketli sıhhi tesisat, masrafa maruz kalma söz konusu olduğunda sadece duvarlara çarpmak için ikinci sırada. Tesisatçının yüksek tahminlerini düşündüğünüzde, mevcut düzeninizle yaşayabileceğinizi göreceksiniz.

10. Sıhhi tesisatçı, banyo tesisatı işleri için aşırı fiyat teklif ediyor

Çözüm : Eğer maliyet maliyeti belirliyorsa kendi tesisat işinize devam etmeyi düşünün. PEX borularının ve Sharkbite armatürlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, ev sahipleri artık kendi tesisat işlerini bir su tesisatı masrafının bir kısmına göre DIY yapabilirler.